3ο Πανελλήνιο         Φεστιβάλ Παιδικών   Θεατρικών Ομάδων

find us on facebook

Ο Λυρικός Μικρός Πλανήτης είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, μουσειολόγων και συμβούλων ψυχικής υγείας παίδων και εφήβων που πιστεύουμε στην δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μέσα από κάθε μορφή τέχνης ,παιχνιδιού και επικοινωνίας σκοπό έχουμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθεια πολύτεκνες, μονογονεϊκές άπορες οικογένειες.


Σκοπός μας είναι:

• Η συμβολή στην πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων της πόλης μας με την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
• Η ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας .
• Η εκπόνηση προγραμμάτων εκπαιδευτικού – σεμιναριακού χαρακτήρα σε θέματα που αφορούν σε όλες τις καλές τέχνες (μουσική, θέατρο, χορός , εικαστικά, κινηματογράφος, φωτογραφία κλπ)
• Η εθελοντική εκπόνηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες-φορείς.
• Η υποστήριξη και η ενίσχυση της γυναίκας-μητέρας που εργάζεται σε οποιοδήποτε κλάδο με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
• Ο διαφωτισμός της μητέρας και του πατέρα στα καθήκοντα και τον προορισμό τους καθώς και η προστασία των απόρων οικογενειών.
• Η ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων με τη δημιουργία σχολής γονέων και την παρέμβαση παιδοψυχολόγου – συμβουλευτική, υποστηρικτική στους γονείς.
• Η διδασκαλία παραδοσιακών λαϊκών χορών, η παράδοση μαθημάτων παραδοσιακής λαϊκής μουσικής, η συλλογή και καταγραφή τοπικών λαϊκών εθίμων, παραμυθιών, δοξασιών και η οργάνωση εκδηλώσεων για παρουσίαση τους.


Οι πόροι μας

Ο σύλλογος δεν στηρίζεται σε καμιά κρατική ή άλλη σταθερή επιχορήγηση.
Τα έσοδα προέρχονται μέσα από την κινητοποίηση και στήριξη των μελών και φίλων της ομάδας και έχουν περιοδικό χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα προέρχονται από: συνδρομές μελών και φίλων, εκπαιδευτικά εργαστήρια, σεμινάρια και επιλεγμένες εκδηλώσεις.

Ο Λυρικός Μικρός Πλανήτης υποστηρίζει ενεργά το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο και την Μέριμνα του παιδιού.

 
 
 
 
 
 
 
Προσεχείς Εκδηλώσεις
Πρόσφατα άρθρα