3ο Πανελλήνιο         Φεστιβάλ Παιδικών   Θεατρικών Ομάδων                                  

 

 

 

find us on facebook

Follow us on instagram

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργαλεία επίγνωσης, το Μέσα Φως για να φανεί

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, 19:00 - 20:30

Λάππας Μαρ 2017

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 7:00 – 8:30 μ.μ.


“Εργαλεία επίγνωσης, το Μέσα Φως για να φανεί”

Αλέξης Λάππας, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 ο Λυρικός Μικρός Πλανήτης φιλοξενεί τον παιδοψυχίατρο – ψυχοθεραπευτή Αλέξιο Λάππα σε μια διαλεκτική εισήγηση για το πως η λαχτάρα αυτογνωσίας μπορεί να ενισχυθεί σε τρόπο ζωής στη σχέση με τον εαυτό και τους άλλους.

Ανοιξιάτικη Επίγνωση
Με την άνοιξη να παλεύει να κατακτήσει την εξωτερίκευση του συναισθήματός μας και με τον χειμώνα πίσω μας να έχει επεξεργαστεί τις σιωπές μας, ποια κομμάτια μας θα βρουν τελικά το δρόμο για τον νέο “εαυτό”; Μας εκπροσωπεί; Μας ταιριάζει; Τον επιθυμήσαμε; Θα μας πάει παραπέρα;
Μπροστά στη συνάντηση με το πρόβλημα, είτε αυτό είναι γενικευμένο όπως της κρίσης, είτε αυτό αφορά το πρόσωπο και τις διαπροσωπικές του σχέσεις, ο εαυτός μας καλείται καθημερινά να παράξει απαντήσεις. Η εμπειρία που κουβαλάει, η θέση των γύρω του αγαπημένων ανθρώπων, τα χαρίσματα του και τα αδιέξοδα στα οποία δεν μπορεί να βρει απάντηση, γεννούν άλλοτε την επιθυμία και την ελπίδα και άλλοτε το παράπονο και τον πόνο “μακάρι να υπήρχε μια λύση”.
Πολλοί είναι αυτοί που προτείνουν τότε Δρόμους διαφορετικούς είτε προς τα έξω είτε προς τα μέσα μας. Ψευδείς ή Αυθεντικοί, Αληθινά δημιουργικοί ή έντεχνα ιδεολογικά κατασκευάσματα, δοκιμάζονται στην καθημερινή μας πράξη και αποκαλύπτουν άλλοτε εναλλακτικά αδιέξοδα ή πραγματικά καινούργιους δρόμους.
Στην εισήγηση στον Λυρικό Μικρό Πλανήτη, θα δοκιμάσουμε να συζητήσουμε την εμπειρία της πορείας προς την αλήθεια που φώλιασε μέσα μας, με τα εργαλεία επίγνωσης που μας δίνει η ψυχοθεραπευτική πορεία υπαρξιακά.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017
Ώρα:
19:00 - 20:30

Χώρος Διεξαγωγής

Λυρικός Μικρός Πλανήτης
Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 285
Θεσσαλονίκη, 54655 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2310 407 433

Διοργανωτής

Λυρικός Μικρός Πλανήτης
Τηλέφωνο:
2310 407 433
Email:
lyrikos@hotmail.com
Ιστότοπος:
www.lyrikos.gr
Προσεχείς Εκδηλώσεις
Πρόσφατα άρθρα