Χτίζω και δημιουργώ τον κόσμο των παραμυθιών

Υπεύθυνη τμήματος: Φωτεινή Παμπάλου, Αρχιτέκτονας

Δείτε τα τμήματα στο πρόγραμμα

Τα παραμύθια ζωντανεύουν, αποκτούν ύλη και υπόσταση μέσα από τα χέρια και μάτια των μικρών μας φίλων!

Έπειτα από μια σύντομη οπτικοακουστική παρουσίαση του παραμυθιού, τα παιδιά γίνονται μέρος της ιστορίας και ως ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ κατασκευάζουν τα κάστρα, τα παλάτια, τους πύργους, τις επαύλεις, τα σπίτια, τις καλύβες, τα κτίρια, τα πάρκα και πολλά άλλα.

Η συμβολική μακέτα ανάλογη του έργου μελέτης, γίνεται χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά όπως οδοντογλυφίδες, πλαστελίνες, χαρτόνια, ξυλάκια, μανταλάκια, κόλλες, πλαστικά αντικείμενα κλπ. Το χειροπιαστό αποτέλεσμα συμβάλλει στην ενθάρρυνση και στην επιβράβευση της κάθε προσπάθειας. Τα παιδιά χτίζουν τα μοντέλα με τα χέρια τους, νιώθοντας την ολοκλήρωση της επίλυσης προβλημάτων και δημιουργώντας κάτι ενδιαφέρον, όμορφο και μοναδικό.

  • Η φαντασία εξιτάρεται καλλιεργώντας το πνεύμα, την υπομονή, την αυτοπεποίθηση, την υπευθυνότητα και την συνεργασία.

  • Οι κινητικές δεξιότητες και ικανότητες προάγονται με σκοπό την σωστή και ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου.

  • Το παιχνίδι γίνεται η κινητήριος δύναμη αντίληψης των τριών διαστάσεων του χώρου, της μαθηματικής σκέψης και της επικοινωνίας.

  • Τα παιδιά αναλύουν και επανασυνθέτουν τον κόσμο του παραμυθιού και όχι μόνο, επιλέγοντας υλικά και χρώματα της αρεσκείας τους για την υλοποίηση του μυθικού κόσμου.

ΣΤΟΧΟΣ
Μέσα από το εργαστήριο και τις αρχιτεκτονικές κατασκευές τα παιδιά απελευθερώνουν την δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό που έχουν έμφυτα. Οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν για τον τρισδιάστατο κόσμο και ανακαλύπτουν τις δομές του μέσα από το παιχνίδι, που τόσο το λατρεύουν.