2ο Πανελλήνιο         Φεστιβάλ Παιδικών   Θεατρικών Ομάδων

find us on facebook

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΘΕΣΣτιβαλάκι-Ομάδες

Τρίτη 6 Ιουνίου, 18:00 - Κυριακή 11 Ιουνίου, 22:00

Λυρικός Μικρός Πλανήτης

Ο Λυρικός Μικρός Πλανήτης είναι ένας Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 2014 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, μουσειολόγων και συμβούλων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων που πιστεύει στην δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης. Μέσα από κάθε μορφή τέχνης, παιχνιδιού και επικοινωνίας σκοπό έχει να υποστηρίξει και να δώσει ευκαιρίες σε όλους όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθεια πολύτεκνες, μονογονεϊκές άπορες οικογένειες. Στο σύλλογο λειτουργούν εργαστήρια ζωγραφικής, θεατρικού παιχνιδιού, ρομποτικής, σκίτσου, δημιουργικής γραφής καθώς και μουσικό φυτώριο. Συμμετοχές των μελών των εργαστηρίων της ζωγραφικής έχουν βραβευτεί επανειλημμένα σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ τα εργαστήρια θεάτρου έχουν ανεβάσει δεκάδες παραστάσεις εντός και εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης. Το μουσικό φυτώριο δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής και να κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα. Κατά καιρούς φιλοξενεί ομιλίες, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και πλήθος άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Σεπτέμβρη του 2021 αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καταθέτει πρόταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την δημιουργία του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» η οποία βρίσκει ανταπόκριση, υλοποιείται και καθιερώνεται με την αμέριστη συμπαράσταση του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Καπέλο από ψάθα Ιταλίας του Ευγένιου Λαμπίς
Ο Φαντινάρ κατευθύνεται προς το Παρίσι για την τελετή του γάμου του. Στο δρόμο, το άλογό του τρώει το ψάθινο καπέλο μιας κυρίας. Η κυρία τον ακολουθεί στο σπίτι του και αρνείται να φύγει αν δεν της βρει ένα ολόιδιο καθώς πρόκειται για δώρο του συζύγου της και πρέπει να το φορέσει στη βραδινή τους έξοδο. Η αγωνιώδης αναζήτηση του σπάνιου καπέλου, ο γάμος που συνεχώς κινδυνεύει να ματαιωθεί, η καταδίωξη του Φαντινάρ από τη νύφη, την πεθερά και όλο τους το σόι στους δρόμους του Παρισιού, τα λάθος πρόσωπα στη λάθος στιγμή, πλέκουν μια από τις απολαυστικές κωμωδίες του αστικού γαλλικού θεάτρου.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Τρίτη 6 Ιουνίου, 18:00
Τέλος:
Κυριακή 11 Ιουνίου, 22:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση